call us at 404.459.9411

Sandy Springs Pediatrics

Project Overview: For their 50th anniversary, Sandy Springs Pediatrics relocated offices to reflect their look to match the level of excellent care they provide. The new office is located in the heart of Sandy Springs and is more convenient for patients as it is located on the first-floor and offers free parking. After meeting with the client to determine their workflow and office needs, LeVino Jones incorporated a “sophisticated treehouse” design which delights children and families and increases efficiency for patient flow and staff productivity. The space ensures a positive, healing environment with shades of blue and green and artwork featuring nature scenes. The 16 exam rooms have custom millwork that was thoughtfully designed to meet the physician’s needs for examining patients. Patient safety is a priority to Sandy Springs Pediatrics and to Levino Jones. Cabinets are secured with lockable magnets and a built-in step stool pulls out for children to reach the exam counter.

The space features tree canopy soffits and flooring changes that mimic the ceiling to provide wayfinding to major areas within the space. Barn doors were used at every exam room to save 9 square feet within each room and create a clean, uniform look down the hallway. Overall, the design focused on low maintenance finishes, infection control, patient and staff flow and creating a positive atmosphere for children and their parents.

Scope of Work: Space Planning, Full Construction Documents, Materials and Finishes, Specialty Millwork Detailing, Artwork Consultation, Signage Coordination, and Design Administration

Roswell Pediatric Center, P.C.

The staff of Roswell Pediatric Center, P.C. is dedicated to their young clientele. They requested that their offices include a series of designed “positive distractions” to reflect a fun and playful image fitting for the families they serve, from infants to adolescents.

The sick and well reception desk facades include a unique, custom bubble wall that changes colors to fascinate kids while parents take care of registration. Unusually shaped vinyl upholstered furnishings provide seating options for all that are fun and cleanable.

The bright palette continues into the corridor and gives each provider “pod” with a color identity that coordinates with corridor signage and finishes in each exam room. Custom digital wallcovering was specified in exam rooms that have colorful, themed “search-and-find” graphics to help keep children and parents occupied.

LeVino Jones’ services included selection, design and specification of cabinetry, finishes, custom features, furniture and artwork for this innovative and vibrant suite.

Scope: Materials and Finishes, Finish Plans

Atlanta Gastroenterology Pediatrics at Meridian Mark

Atlanta, Georgia

Originally designed to function as an ‘incubus space’ for medical offices, this first-generation suite began as a neutral, broad palette with a flexible floor plan that could be easily altered to fit most practices. The transition from a generic scheme to a lively environment for Atlanta Gastroenterology Pediatrics was achieved easily by adding bold pops of color, unique wallcoverings and colorful surfaces.

Scope of Work: Space Planning, Full Construction Documents, Materials and Finishes

Children’s Dentistry of Atlanta

Atlanta, Georgia

Say goodbye to the days of dreading the dentist. Children’s Dentistry of Atlanta promotes healthy and happy smiles for children in this colorful space. With swirls covering the floor and gaming stations throughout the waiting area, kids are encouraged to view their dentist office as a fun getaway. An expansive window allows the pediatric patients a chance to view the outdoors while sitting in an exam chair. This 3,026 square foot space houses movie posters, arcade games, and candy colored artwork–what more could you (or your child) ask for.

Scope of Work: Finishes Renovation, Artwork, and Furniture

Van Meter Pediatric Endocrinology

Atlanta, Georgia

Project Overview:This pediatric endocrinologist knows not only his specialty, but his patients! The physician’s interest in a fun space that delighted his families was an easy request. The suite for this busy practice was designed to minimize cross traffic and staff travel, provide intuitive sequential patient flow through the space and surprise you along the way. One such surprise is a floor tile that when stepped on, interacts to create a visual interaction with the user!

Scope of Work: Space Planning, Full Construction Documents, Finishes, and Furniture

see before and after photos >